Smooth Flavour Home
Joeri Herregat aka  Fingerfunk Jay (Bass)

Joeri Herregat aka Fingerfunk Jay (Bass)

Joeri Herregat aka  Fingerfunk Jay (Bass)

Biography

Als achtjarige startte Joeri op euphonium. Met een instrument groter dan het jongetje was de liefde voor bastonen meteen een feit. Een jaar later start hij bij de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Koksijde waar hij tot op heden nog steeds de euphonium partij voor zijn rekening neemt. Na een puur klassieke achtergrond kwam op zijn vijftiende een kantelpunt. Hij begon luisteren naar Queen en van daar verder naar Metallica en Iron Maiden. Vanaf dat moment waren er geen grenzen meer en de rocker was geboren. Met voorbeelden als Steve Harris en Cliff Burton nam hij op zijn achttien jaar de basgitaar op.

De jaren die volgen worden vooral gevuld door punkrock en hard-rock coverbands. De eerste lessen krijgt hij van Stijn Deldaele (Blunt, The Olympics,…). In 2008 beslist hij om zijn job op te geven en full-time muziek te studeren aan de PXL-music te Hasselt. Hier wordt hij in een waaier van stijlen ondergedompeld door Mirko Banovic (Arno, Arsenal,…) en Wladimir Geels (Noordkaap, Triggerfinger, Rowwen Heze,…). De interesse in groove en funk worden volledig losgeweekt en er is geen genre dat uit de weg wordt gegaan.

De tien jaren die volgen speelt hij in coRPus, wat later Endtime Odyssey werd. Een Tsjechische toer en voorprogramma’s voor Leprous, Rendezvous Point, The Perfect Tool, Votum en Kingcrow als hoogtepunten valt de band uiteindelijk uit elkaar. Tijd voor Joeri om opnieuw de horizonten te verbreden. Zo kwam hij uiteindelijk bij Smooth Flavour terecht, waar hij de groove in de band brengt en samen met Papazappa de fundamenten legt voor de ultieme disco ervaring!