Smooth Flavour Home
Marc Tuerlinckx aka Sparkle Marc (Guitars)

Marc Tuerlinckx aka Sparkle Marc (Guitars)

Marc Tuerlinckx aka Sparkle Marc (Guitars)

Biography

Sparkle Marc is een autodidact op gitaar met als invloeden Nile Rodgers, Carlos Santana, Jimi Hendrix, David Gilmour, Brian May en nog vele anderen. Reeds gans zijn muzikale carrière speelt hij in eigen bands. “Tools of Trade” met wie hij onder andere in het voorprogramma van Kevin Coyne speelde en de driemans formatie “Level” zijn er daar slechts enkele van. 20 jaar lang maakte hij deel uit van de pop/rock formatie “Challenger”. Hiermee speelden ze meermaals op “Swinging Genk”, namen een aantal eigen nummers op in de studio, hebben deelgenomen aan de Aarschotse CD “Zwart-Wit bewogen” en gaven een gelegenheidsoptreden met Guy Swinnen als frontman.

Het was uiteindelijk binnen het Smooth Flavour concept dat hij zich zowel als gitarist als artiest eindelijk volledig kon ontplooien. De wereld van glitter en glamour was de ultieme uitdaging en een uitstekende biotoop voor Marc. De naam Sparkle Marc is dan ook heel toepasselijk, zowel in zijn instrumentarium, outfits als podium presence.

Naast het musiceren was hij ook jarenlang gekend als verkoper in diverse muziekhandels waarvan “Limit” in Herentals wellicht destijds de bekendste was. Hier kon hij zijn liefde voor “gear” botvieren. Tegenwoordig zweert hij voor gitaren bij Tom Anderson, Ibanez en Jackson, voor versterkers bij Roland, Koch en Steavens.

Mr. Sparkle Marc is niet alleen gitarist in Smooth Flavour, hij is de bezieler van de band, bandleader en coordinator en samen met Patchee senior member.