Smooth Flavour Home

Patrick Celis aka Patchee (Keyboards)

Patrick Celis aka Patchee (Keyboards)

Biography

Patrick Celis alias Patchee

Keyboardplayer van de band.

Startte op zijn zestiende als toetsenist bij verschillende Nationale (oa Micha Mara) en Internationale artiesten (oa Blue Diamonds & Bertice Reading).
In de jaren tachtig was hij de toetsenist van de bekende Vlaamse rockband “P.R.E.T.” aka Patrick Retour en zijn Tickets, zij hadden een compleet eigen repertorium, maar de band splitte na het succes “Dikke Vrienden” waarmee ze destijds drie weken nummer één stonden in de Vlaamse Top Tien.
Na een periode op non actief te hebben gestaan naam hij aanvankelijk de draad weer op in het Country genre om daarna zijn eigen Disco band “Keyphonics” op te richten. Ook deze band ging uiteindelijk ter ziele.

Ondertussen neemt Patchee alweer zo’n decennium lang de toetsen waar bij Smooth Flavour waar hij vooral de gaatjes opvult met de juiste sounds.
Geen gemakkelijke taak als je weet dat de meeste disco arrangementen vol brass en strings zitten naast de traditionele piano en Hammond klanken.
Gevolg is een uitgebreid instrumentarium aan Kawai, Nord, Korg Oasis en Yamaha XF Keys.

Samen met Sparkle M is hij grondlegger van wat Smooth Flavour uiteindelijk is geworden, beiden zijn de anciens van de band.