Smooth Flavour Home
Marc Sterken aka Marc Zappa/ Papazappa (Drums)

Marc Sterken aka Marc Zappa/ Papazappa (Drums)

Marc Sterken aka Marc Zappa/ Papazappa (Drums)

Biography

Tja, vanwaar die bijnaam? Frank zappa die-hard natuurlijk! De drum microbe begon zoals bij de meesten op potten en pannen. Al gauw volgde een eerste drumstel en daarbij aansluitend de traditionele muziekschool in Sint-Truiden. Daarna kwam het serieuze werk bij privé leraar Fred van Vloten, die onder andere sessie drummer was bij Jan Akkerman en Bernhard Reinke, gevolgd door de Rhythm Factory te Utrecht en bij freelance drummer Bernie Bovens (Dana Winner, Zucchero,…).

Voor 1980 hadden een hele resem bandjes met eigen werk, maar helaas ook weinig optredens, de revue gepasseerd. In 1980 veranderde dit echter en trad hij toe tot de band “Soft Rain”, een disco/soul formatie met relatief succes. Gezien het zichtbare potentieel van deze band nam hij het heft in eigen handen en herdoopte de band tot “La Strada”. Deze groep werd al gauw een toenmalig begrip en toerde het ganse jaar doorheen de Benelux en Duitsland. Ze speelden als support act voor heel wat beroemdheden zoals “The Tramps”, “Tavares”, “Billie Ocean”, “Udo Jurgens” en een resem Nederlandse en Belgische acts zoals Andre Hazes, Rob de Nijs, Dolly Dots, Peter Koelewijn, Jimmy Frey, Clouseau,…

Tussen 1993 en 1995 werkte hij als sessie drummer voor verschillende dance acts maar ook blues bands zoals Ugo’s Blues Band, Blueville en Blues Express. In 1996 werd hij vaste drummer bij de bekende Limburgse coverband “Ugly Head”, die een mix van de beste nummers uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 brachten. Na de split treedt hij toe tot de stevige bluesrock band “History X” waarmee hij het podium deelde tot eind 2017.

Met Smooth Flavour keert hij uiteindelijk terug. naar zijn roots en zijn basic love voor de disco/soul groove.