Smooth Flavour Home

Ine Schonkeren (Vocals)

Ine Schonkeren (Vocals)

Biography

De liefde voor dans en muziek zat er bij Ine van jongs af aan al helemaal in maar de doorslaggevende trigger was destijds de release van de single “Hé lekker beest” van Isabelle A. Toen ze op vijftienjarige leeftijd door diezelfde zangeres werd geselecteerd om samen een groepje op te richten was het hek helemaal van de dam. In die periode deed ze haar eerste studio ervaringen op en het werd een heel leerzaam project.

De eerste live ervaringen dateren uit diezelfde periode toen ze met haar dansvereniging Aaliyah medleys tevens vocaal mocht ondersteunen. Op haar zeventiende kwam ze terecht bij de Belgische dansformatie Escapade en de eerste single werd al gauw een feit. Met de song “Traffic Jam” toerden ze samen met Radio 2 en Top Radio tijdens de zomer toer. Het werd nog beter want samen met Viola Furleo (ex 2Fabiola) dook ze opnieuw de studio in en “Basheeba” was geboren. Met dit project dat draaide om eigen composities raakte ze tot in de 2de ronde van de voorrondes van het Belgische Eurosong.

Na deze muzikale escapade startte ze met Star Academy winnares Katerine Avgoustakis en Kimberley Gibbs (Leki and the sweet mints) een heuse meidengroep op waarmee ze enkele live optredens deden met een brede setlist, verschillende stijlen en dansmoves. De laatste jaren richtte zij haar muzikale activiteiten vooral op koor en backings. Dit was onder andere vele jaren het geval bij de Maasmechelse Proms met bekende artiesten als Udo, Gunther Neefs, Sabien Tiels en Rob de Nijs.

En dan is er nu Smooth Flavour waar zingen, dansen en entertainen opnieuw de ultieme uitdaging wordt!