Smooth Flavour Home

Chris Medaer (Vocals)

Chris Medaer (Vocals)

Biography

In de schaduw van de suikerfabriek heeft de moeder van Chris café. Chris wordt grootgebracht naast de jukebox en hij mag van ma zoveel liedjes spelen als hij zelf wilt. Hij is van kindsbeen af al een echte entertainer en zingt of danst met veel plezier in het café.

Ma vond dat Chris mooi kan zingen en port hem op 12 jarige leeftijd aan om mee te doen aan een zangwedstrijd in de buurt. Chris start verlegen maar bloeit al snel helemaal open op het podium en tot zijn eigen verbazing wint hij de wedstrijd. Dat is het startschot van een kleine carrière in de wereld van de populaire soundmix wedstrijden in de jaren tachtig.  Zo trekt hij samen met onder andere de Tiense Sandy Boets (later met Sergio bij Touch of Joy) heel België rond. Ook Helmut Lotti en Luc Steeno zitten in het circuit en zijn al wat bekend. En zo wordt Chris op zijn beurt Belgische kampioen soundmix als imitator van Luc Steeno. Dat is een eerste hoogtepunt in zijn muziekcarrière. Daarna was Chris samen met Sabine leadzanger bij Highway 7, een zevenkoppige coverband. 

Een droom van Chris was om eens op tv te komen als zanger. Daarom schrijft hij zich in voor de Voice van Vlaanderen 2013. En die droom is nu in vervulling gegaan. Er is zelfs meer gebeurd. Chris is supertevreden met zijn prestatie. Misschien was hij nog wat verder geraakt als hij in het team van Alex gezeten had, mijmert hij maar het voelt nu zelfs als een overwinning.

Chris overleefde drie preselecties en dan werd hij op zijn werk verrast om te mogen deelnemen aan de Voice van Vlaanderen. Dat was een heel emotioneel moment en meteen de start van nog meer spannende dagen en weken.

Chris eindigt uiteindelijk is de top 16. Een knalprestatie als je weet dat er 6000 deelnemers waren dit seizoen. Chris heeft dankzij de liveshows veel opgestoken maar deze deelname smaakt duidelijk naar meer en Chris zijn honger om nog meer bij te leren en verder te geraken in de muziekwereld is nu nog groter geworden.

En nu vervoegt Chris de rangen bij Smooth Flavour als eerste mannelijke zanger in hun ganse loopbaan. Chris’ talent zorgt meteen voor een sterke boost en samen met Leona en Ine vormt hij een topteam!